• De plek voor alle informatie rondom de CurlyGirl methode
 • Een van de grootste CG producten assortimenten
 • Orders hoger dan €45,- worden gratis verzonden.
 • Meer dan 15.000 tevreden klanten!
 • Trustpilot

  23-06-2020

  Tips om pluis te verminderen

  Oorzaken pluis:

  Luchtvochtigheid
  Als je haar droog is, is de opperhuid van je haar ruw en als het weer vochtig is, is dit het perfecte recept voor pluis. De buitenste laag van het haar neemt het vocht uit de lucht op, waardoor het gaat zwellen en pluizen.

  De oplossing? Moisture is de enige manier volgens Jason Collier, waarmee je pluizige lokken kunt bedwingen en dat begint al onder de douche. Volgens hem is kokosolie, de beste manier om je haar te voorzien van een lekkere dosis hydratatie. Je kunt voor een paar euro kokosolie in de supermarkt kopen, breng 2 lepels kokosolie aan op handdoekdroog haar, laat een paar minuten intrekken en spoel daarna uit. Ook kun je uiteraard producten gebruiken waar kokosolie inzit.

  Je haar wassen in super heet water
  Dit kan het haar ontdoen van de natuurlijke oliën die het gehydrateerd en glad houden. Dus als je gevoelig bent voor pluis, kun je beter proberen de hitte te verminderen.

  Gebrek aan goede hydratatie
  Als je haar neiging tot kroezen heeft, zorg er dan voor dat je hydraterende conditioner en leave-in conditioner gebruikt.

  Haar chemicaliën
  Haarverf, kleur, bleekmiddelen zullen de opperhuid van het haar verstoren en ervoor zorgen dat het uitdroogt, ruw en pluizig wordt.

  Slapen op ruwe kussenslopen
  Slaap indien mogelijk op zijden of satijnen lakens en kussens om te voorkomen dat het haar ruw wordt.

  Je vingers teveel in je haar steken
  Een veel voorkomende oorzaak van pluis is wanneer je constant aan je haar trekt of plukt.

  Je proteïne - moisture balans is niet goed

  Hoe kun je pluis nog meer verminderen?

  Als je merkt dat je pluis krijgt in een hoge luchtvochtigheid dan komt dit waarschijnlijk omdat je haar is uitgedroogd. Het gebrek aan vocht in het haar betekent dat het eventueel vocht in de lucht opneemt, waardoor het gaat pluizen. Je moet het haar re-hydrateren, dus zorg ervoor dat je elke dag een leave-in conditioner gebruikt (let op: bij fijn haar kan leave-in verzwaren)

  Je kunt je haar voor behandelen met een olie voordat je het gaat wassen. Olie geeft extra vocht en zorgt ervoor dat je haarschubben gaan sluiten.

  Was je haar minder vaak
  Door te vaak te wassen wordt het haar van die oliën ontdaan, waardoor het droger wordt en kroezen veroorzaakt.

  Diep conditioner, masker, eenmaal per week
  Een diepe conditioner sluit de haarschubben af ​​en voorkomt dat er vocht uit de lucht in het haar komt. Meer vocht(moisture) in het product = minder kroezen.

  Styling producten aanbrengen op kletsnat haar om een ​​beschermende laag tegen pluizen toe te voegen.

  Je kunt extra behandelingen doen met een Apple Cider Vinegar Rinse, DIY Gelatine-eiwitbehandeling en Olaplex No.3

  Föhn je haar op de juiste manier
  Diffuse je haar door per sectie de diffuser tot aan je hoofdhuid te drukken, houdt 30 seconden - 1 minuut vast  om vervolgens de droger uit te schakelen en naar de volgende sectie te gaan en opnieuw te beginnen. Dit voorkomt dat het haar te veel rond waait en stimuleert meer krullen en minder kroezen.

  Haar beschermen tijdens het slapen
  Slapen met een satijnen kussensloop voorkomt niet alleen haar breuk gedurende de nacht, maar de stof absorbeert niet zoveel vocht uit het haar als gewone katoenen kussenslopen waardoor je minder pluis gaat creëren.