• De plek voor alle informatie rondom de CurlyGirl methode
  • Een van de grootste CG producten assortimenten
  • Orders hoger dan €45,- worden gratis verzonden.
  • Meer dan 15.000 tevreden klanten!
  • Trustpilot

    12-10-2020

    StylingTips


    Voor velen betekent de overstap naar de Curly Girl methode het gebruiken van CG vriendelijke producten voor je krullen.

    Dit maakt voor de meesten al een wereld van verschil. Toch kun je soms met bepaalde technieken je krullend kapsel nog net iets meer 'finetunen'. Het kan bijvoorbeeld ook uitmaken hoe je de producten aanbrengt. En soms loop je toch nog tegen bepaalde 'probleempjes' aan, zoals pluis of te weinig volume. Er zijn wat tips en tricks die je hierbij misschien kunnen helpen. 

    Onthoud: alle krullen verschillen. De hieronder genoemde technieken zijn in principe toepasbaar op alle haartypes, maar het zijn slechts voorbeelden en het wil niet zeggen dat het ook voor jouw haar werkt. Daar kom je alleen achter door het uit te proberen. Geef er je eigen draai aan, varieer en combineer!

     

    De 123 gel methode:

    Gebruik na je leave-in en/of haarcrème drie gels over elkaar heen. Dit is de volgorde die het meest gebruikt wordt.

    1. Gebruik een gel zonder proteïne en zonder glycerine. 

    2. Gebruik een gel met proteïne en glycerine. 

    3. Gebruik een gel met proteïne en zonder glycerine.

    Verdeel het in kletsnat haar, achter elkaar. Plop het circa 15 minuten (stop je haren in een douchecap of satijnen bonnet). Knijp daarna met een microvezelhanddoek het overtollig water eruit en stijl zoals gewenst, diffuse of aan de lucht laten drogen. Heel benieuwd wat het effect is op jouw haar :)

    MousseGelMousse techniek

    Breng eerst een mousse aan, daarna een gel en nog meer mousse. In nat haar verdelen, daarna laten drogen aan de lucht of diffuse.

    Dubbele toepassing methode:

    Het is in feite twee keer aanbrengen van het product, tijdens het stylen en dan een tweede keer (met natte handen) direct na (nat) ploppen.

    De Smasters-techniek:

    Het idee van de techniek is dat je je haarproduct(en) in twee delen aanbrengt: het eerste deel als je haar nat is na het douchen en het tweede deel als je haar voor ongeveer 50% is opgedroogd. De meesten brengen eerst een leave in conditioner en/of crème aan PLUS een beetje gel en de rest van de gel als het haar voor ongeveer 50% droog is. De 'gel cast' vermindert hierdoor. Je kunt er ook voor kiezen om eerst alleen de leave in conditioner en/of crème aan te brengen, en de gel pas als je haar voor ongeveer 50% droog is. Als je je product voor de tweede keer aanbrengt, maak je je handen nat. Scrunch het product voorzichtig in je haar, zodat je geen 'clumps' losmaakt. 

    Scrunch / Scrunchen

    Scrunchen is een beweging die je maakt met je handen, als je je haar van onder naar boven schept, terwijl je zachtjes in je haar knijpt. Deze beweging kun je gebruiken als je een haar product in je haar aanbrengt.

    Praying hands

    Bij deze methode verdeel je je styling product niet door het door je haar te harken, maar door het met je handpalmen tegen elkaar door je haar te wrijven, van je hoofdhuid tot de puntjes.

    Squish to Condish

    Squish to Condish is een methode die je gebruikt tijdens het aanbrengen van conditioner in de douche. Na het (co)wassen van je haar, doe je je hoofd voorover. Zorg dat je haar echt druipnat is. Breng voldoende conditioner aan zodat je haar als glad zeewier aanvoelt. Verdeel goed door je haar. Als je gaat uitspoelen, vang je het water en de conditioner die uit je haar loopt op in je handen. Dit scrunch je weer terug in je haar. Blijf dit doen tot je haar niet meer drupt. 

    Scrunch Out the Crunch (SOTC)

    Als je gel gebruikt en je haar is opgedroogd, heb je meestal een 'gel cast' ('crunch', harde gel krullen). Deze 'cast' helpt je krullen om hun vorm te behouden en is niet erg. Als je haar VOLLEDIG (niet eerder) is opgedroogd kun je deze 'cast' verwijderen door het eruit te scrunchen: Scrunch Out the Crunch. Sommigen gebruiken tijdens het SOTC-en geen product, anderen doen een beetje leave in conditioner of olie op hun handen en scrunchen dan de 'crunch' uit hun haar. Sommigen SOTC-en niet met hun blote handen, maar met een T-shirt of microvezel doek.

    Ploppen

    Ploppen is het drogen van je haar in een katoenen doek (bijvoorbeeld een T-shirt) of een microvezel doek. Je laat je haar ondersteboven op de doek zakken en wikkelt de doek dan om je hoofd heen. Hoe lang je moet ploppen verschilt voor iedereen, dat is een kwestie van uitproberen. Sommige mensen ploppen twee keer; na het aanbrengen van hun leave in conditioner ploppen ze voor de eerste keer, dan brengen ze gel aan en dan ploppen ze nog een tweede keer.

    Diffusen

    Als je je haar droog wil föhnen, kun je het beste een diffuser gebruiken. Je kunt op verschillende manieren diffusen. Voor meer volume wordt meestal geföhnd terwijl je je hoofd voorover buigt en je haar hevelt van links naar rechts. Je laat je haar in de diffuser rusten en duwt de diffuser dan tegen je hoofdhuid aan. Je kan natuurlijk ook gewoon rechtop blijven staan en je kan je haar ook diffusen terwijl je het gewoon laat hangen in plaats van het tegen je hoofd aan te duwen. Wat je ook doet; zet je föhn niet te heet. Pas als je je haar in de diffuser hebt geplaatst, zet je de diffuser aan. Je beweegt de diffuser dan niet meer. Als je dat deel van je haar voldoende hebt geföhnd, zet je de föhn uit en haalt dan pas de diffuser weg. Je zet de diffuser pas weer aan als je het volgende deel van je haar in de diffuser hebt geplaatst. Je kunt het diffusen combineren met clipping. Zie hieronder een filmpje.

    Clipping

    Met behulp van clipjes (duckbill clips, klemmetjes, enzovoorts) kun je meer volume bovenop je hoofd (bij je haaraanzet / roots) creëren. Meestal worden duckbill clips gebruikt. Je kunt ze ook gebruiken om een wat lossere krul te creëren door de clipjes onderaan je haar te bevestigen. Je doet de clips in je haar nadat je je haarproducten hebt gebruikt en je haar nog nat is. Je kan je haar diffusen terwijl je clips in je haar hebt, of je laat het aan de lucht drogen.