Trustpilot

15-02-2022

Krullen vanaf de hoofdhuid

Haartypen 3a en lager beginnen enkele centimeters onder de wortels te krullen. Zelfs als deze tips je wortels niet doen krullen, is dat oké! Omdat het voor 3a en lager heel natuurlijk is om rechte wortels te hebben. En dat is natuurlijk gedrag, dus omarm het :). De meeste van deze technieken werken tegen de zwaartekracht in, waardoor wordt voorkomen dat het haar recht naar beneden wordt getrokken.

Creëer lagen in je haar - Door lagen te nemen wordt het gewicht van je haar weggenomen en springt het omhoog. Dit is meer een visuele oplossing omdat de onderlagen die lang zijn pas halverwege beginnen te krullen. Ze zijn gewoon verborgen door de bovenste lagen!

Ondersteboven spoelen - Spoel je conditioner uit terwijl je je hoofd naar beneden houdt. Dit helpt omdat het water het haar niet tegen de hoofdhuid duwt, waardoor het aan de hoofdhuid blijft plakken.

Ondersteboven styling en squish tot condish - Net als bij de bovenstaande stap, squish tot condish en je styling doe je ook ondersteboven.

Plop - Plopping werkt bij sommige haartypen (vooral lang haar) om te voorkomen dat het haar op de hoofdhuid blijft plakken als het opdroogt 

Clipping - Deze techniek tilt kleine delen van het haar nabij de hoofdhuid op, zodat ze niet aan de hoofdhuid blijven plakken. Voeg de clips toe na het aanbrengen van alle producten en voor het aan de lucht drogen of diffusen.

Diffuus - Diffuus ondersteboven, geeft volume aan de hoofdhuid.

Maak geen scheiding Maak nooit een scheiding. Laat je haar drogen zoals jij het wil. Vervolgens de hele dag door je haar naar links en rechts gooien om een ​​plat haar bij de aanzet te voorkomen.

Pluizen - Zodra het haar volledig droog is, gebruikt je vingertoppen om je hoofdhuid te masseren. Dit zal het gewenste pluis oftewel volume creëren.

Gebruik geen producten zoals leave-in en crèmes op de hoofdhuid - Lichtgewicht gels kunnen worden aangebracht. De algemene regel is dat des te meer producten je gebruikt, hoe zwaarder je krullen worden maar je krijgt wel minder pluis. Je moet een balans vinden.

Probeer wat proteïne - Zachte krullen hebben niet de body of de kracht om op te krullen en vallen plat. Een proteïne behandeling kan helpen of gebruik enkele producten die proteïne bevatten of nog handiger voeg proteïne druppels toe aan je producten.