Home » Tips voor krullend haar » Ervaring Krullenkapper

Ervaring KrullenkapperMijn ervaring met een Krullenkapper... (sept. 2018)

 

De krullenkapper, ja daar moest ik ook maar eens heen. Zoals bijna iedereen denkt "dat zal wonderen verrichten", zo dacht ik ook.

Allereerst een afspraak proberen te maken, dat ging absoluut niet van een leien dakje.. via de website, via messenger, niets, totaal geen reactie. Normaal was ik al afgehaakt, maar ik was te nieuwsgierig. Dus zette ik door, als jij niet wilt jammer dan, maar ik wil WEL!

Uit frustratie maar een bericht op FB gepost, en ja hoor de reactie kwam nu eindelijk.

Afspraak was gemaakt.

Ik moest komen met gewassen haar, en niet gestyled. Ja dan begrijp ik ook wel dat die voor en na foto's zo van elkaar verschillen.

Eerst op de foto, leuk. zie linkerfoto. Melde dat ik al met de CG methode bezig was en geen proteïne nodig had. Vervolgens ging ze mij knippen, echt heel wat anders dan bij een kapperszaak, Pluk voor pluk. Daarna de wasbak in en vroeg nog wat ze gebruikte maar was me niet helemaal duidelijk. Moest mijn haar wel met koud water wassen, zij deed het met lauwwarm water.

Toen begon het styling proces... ze liet zien hoe ze het deed, een klein beetje gel in je handpalmen en vervolgens pluk voor pluk aanbrengen. Ze draaide ook de plukken, wat een werk. Dat ging ik thuis echt niet doen alhoewel ze melde dat het erg belangrijk is hoe je het in je haar aanbrengt, dat zou het beste resultaat opleveren. 

Ze deed bij mij de Aunt Jackie's Don't Shrink Gel in mijn haar... Ik had er nog nooit van gehoord, maar dacht zal wel goed zijn. 

Vervolgens werd de diffuser gebruikt en het eindresultaat was daar, zie rechter foto. Dat was even een verschil.. happy :)

Maaaaar binnen no-time had ik een hoofd vol pluis en geen krul meer te bekennen.

Zie onderstaande foto.

Gelijk de ingrediënten opgezocht van de gel, en ja hoor, zat proteïne in. 

Pffff nou was dan ook weer duidelijk.

Heb de krullenkapster gemeld wat het resultaat nu was en dat dit te danken was aan de gel want die bevatte proteïne. Volgens mij had ik duidelijk gezegd dat ik geen proteïne in mijn haar moest. In elk geval niet iets wat erin bleef zitten.

Haar reactie was nog mooier

"Oh jammer, dacht dat hier geen proteïne in zat, maar ja je kan ook gevoelig zijn voor echt alles............"   :( :(:(

Conclusie. Daar ga ik nooit meer heen. Meld overal dat ze verstand heeft van de CG Methode, nou duidelijk niet. Als je niet eens weet wat voor producten je in iemands haar smeert. En dan ook nog zo'n reactie geven....

Hoop dat ze inmiddels iets wijzer is geworden.

En natuurlijk, niet elke krullenkapper zal zo zijn, ga ik niet vanuit. Want er zijn wel degelijk positieve ervaringen met krullenkappers, maar wilde mijn ervaring toch met jullie delen.

Laat je vooral niet weerhouden, zoek naar reviews van de krullenkapper waar je heen wilt, dan krijg je al een beter beeld wat je te wachten staat. Bovenal vind ik, als jij jezelf krullenkapper noemt, wees dan ook op de hoogte van de ins en outs van de CG methode.

Dan pas ben je een echte krullenkapper.«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.