• Lorem ipsum

Tips voor krullend haar: Veel gebruikte ingrediënten

 

Vaak gebruikte ingrediënten in producten en wat doen ze eigenlijk met je haar?

Kokosolie

Is perfect voor het behouden van vocht in je haar en het toevoegen van proteïne.

Aloe Vera Juice/Gel

Werkt als een natuurlijke conditioner. Het maakt je krullen zacht, geef glans, verminderd pluis, versterkt het haar en helpt tegen haaruitval.

Vegetablel Glycerin

Plantaardige glycerine creëert een laagje olie over je haarstreng, helpt bij het vasthouden van vocht.. Het is geweldig om producten op basis van glycerine in matig vochtige lucht te gebruiken. Niet te vochtig, niet te droog. "Glycerine werkt het beste op natuurlijk haar wanneer het vocht uit de lucht trekt om onze lokken de hele dag gehydrateerd te houden". Bij gebruik in de juiste klimatologische omstandigheden kan glycerine echt helpen om je krulpatroon te definiëren! Bij gebruik in de verkeerde omstandigheden kan dit leiden tot het veroorzaken van droog haar. “Als de omgeving rond het haar droger is dan het haar, is het mogelijk dat Glycerine vocht uit het haar naar de droge lucht duwt om het vocht in de atmosfeer in balans te brengen.

Jojoba Olie

Geschikt voor droog haar, voorkomt breuk, sealt je haar, houdt vocht vast en is 1 van de lichtste oliën.

Castor Olie

Hydrateert het haar, voorkomt dat je hoofdhuid droog wordt, bevorderd haargroei.

Shea Butter

Verzacht je haar en goede sealer. Creëert een laagje olie op de top van je haarstreng, verminderd de hoeveelheid vocht dat verloren gaat.

Wat als je producten zonder proteïne moet gebruiken maar het bevat ingrediënten die als proteïne kunnen reageren?

Daar ontkom je bijna niet aan, er zijn weinig producten ZONDER proteïne die ook GEEN ingrediënten bevatten die als proteïne kunnen reageren. Hieronder een paar van deze veel voorkomende ingrediënten.

Aloë vera, Castor Oil, Glycine, Nucifera (Coconut) Oil, Keratin Amino Acids, ProlineRicinus Communis (Castor) Seed Oil.

Het woord zegt al genoeg "kunnen". Aan jou om te ontdekken waar je haar niet anders van wordt of dat je krullen deze ingrediënten niet fijn vinden.