• Lorem ipsum

Mijn ervaring met Pump Haircare, de CG Lijn

Dit merk is nieuw in Nederland. Voor velen onbekend vandaar dat ik zelf de producten ben gaan testen.

Ik heb dit merk naar Nederland gehaald omdat ik zeer lovende kritieken las over deze CG lijn, een soort van Holy Grail voor velen.

Dag 1.

Mijn haar gewassen met de shampoo van Pump. Geur is niet overheersend, ietwat zoet. Drie pompjes in mijn handen gewreven en op mijn hoofdhuid aangebracht, vervolgens goed gemasseerd op de hoofdhuid en als laatste met mijn handen de shampoo naar de uiteinden verdeeld. Uitgespoeld en wat een verbazing.. mijn haar was geen stuk touw wat ik altijd heb als ik shampoo gebruik. Het was zacht en kon er nog met mijn vingers doorheen… echt verbazing. Dat beloofd wat..

Daarna 3 pompjes conditioner over mijn haren verdeeld, circa 10 cm vanaf mijn hoofdhuid. Haren uitgekamd en eventjes laten inwerken. Geur was iets sterker dan de shampoo, lekker fris. Heb mijn hoofd  en haren naar beneden gegooid en met lauw water uitgespoeld. Vervolgens in dezelfde positie het water eruit geknepen (Scrunchen)

Met de microvezel handdoek in mijn haren geknepen (scrunchen) zodat het meeste vocht eruit was.

De 2in1 creme, ook 3 pompjes, heerlijke geur!. Verdeeld in mijn handen en het in mijn haren gescrunched ook weer met mijn hoofd voorover.

Nu moet ik je vertellen dat mijn haar op de wasdag cq co-wash dag altijd verschrikkelijk zit. Slap, geen tot weinig definitie en de krul is dan ook niet wat het moet zijn.

Nadat ik de crème erin had gedaan voelde het al zeer stevig aan en had veel krul, ja dat zal.... dacht ik en dat zonder gel??

Met de net aangeschafte nieuwe diffuser, gekocht bij Maress Hairstyling Groningen, een föhn voor kappers en ontwikkeld door een kapper.. jeetje wat een goede föhn. Deze blaast niet hard zodat je geen pluis ontwikkeld. De knoppen zitten aan de buitenkant en aan de binnenkant zit een knop om extra kou toe te voegen. Hij ligt zeer lekker in de hand. Tip als je nog een super föhn zoekt en niet zoveel uit wilt geven als aan een Dyson kan ik je deze aanbevelen.

Heb het tot 80% droog geföhnd, en moet toegeven dat ik echt wel stomverbaasd ben, want zulke krullen en stevigheid heb ik nog nooit gehad op de wasdag.

Hieronder het resultaat, 100% droog (inclusief een wandeling met de hondjes)

Het voelde zacht aan met toch nog wat stevigheid. Krul zit er nog mooi in. Ik ben heel tevreden :)

Morgen zullen we de Spring Back Curls Day 2 testen. Ben ik nog wat huiverig over in verband met mijn lage elasticiteit.. Moet wel proteïne omdat ik mijn haar verf maar gebruik dat liever in producten die ik er weer uit kan spoelen zoals shampoo, conditioner of masker.

DAG 2 en de Pump Spring Back Curls Day 2 gebruikt.

Geslapen met een pineapple met de PuffCuff (kan ik je aanraden). Normaal moet ik 's ochtends altijd mijn haar nat sprayen en scrunch er dan Gel in. Nu alleen de Spring Back gebruikt. Moet zeggen, hij haalde alle raar liggende krullen weg, welke ik anders weg spuit met water. Heb er heel wat ingespoten, op en onder mijn krullen en dan scrunchen, en mijn haar reageert tot nu toe goed ondanks dat er proteïne in zit.

CONCLUSIE: Dit is zeker weten een kwalitatief hoogstandje, zeker de investering waard (en nee dat zeg ik niet omdat wij het verkopen) want in anderhalf jaar tijd heb ik nog geen producten gehad die mijn haar zo zacht maken en zoveel volume en krul gaven, na 1x gebruik, dat beloofd wat... Heb dus alleen deze producten gebruikt en geen gel stiekem toegevoegd, wonderbaarlijk maar mijn haar zit SUPER!

Dag 3

Mijn krullen kwamen toch in opstand gisteren, in de loop van de dag sloeg de pluis toe... tja mijn krullen vinden het niet steeds niet zo fijn proteïne wat in mijn haar blijft...

Vandaag mijn haar nat gesprayd met water en de 2in1 creme in mijn haar gescrunched. Deze crème geeft geen cast maar wel volume/stevigheid. Prima, ik kan er de dag weer mee door. 

Tot zover.

Geschreven september 2019