• Lorem ipsum

Mijn ervaring met een Krullenkapper... (sept. 2018)

De krullenkapper, ja daar moest ik ook maar eens heen. Zoals bijna iedereen denkt "dat zal wonderen verrichten", zo dacht ik ook.

Allereerst een afspraak proberen te maken, dat ging absoluut niet van een leien dakje.. via de website, via messenger, niets, totaal geen reactie. Normaal was ik al afgehaakt, maar ik was te nieuwsgierig. Dus zette ik door, als jij niet wilt jammer dan, maar ik wil WEL!

Uit frustratie maar een bericht op FB gepost, en ja hoor de reactie kwam nu eindelijk.

Afspraak was gemaakt.

Ik moest komen met gewassen haar, en niet gestyled. Ja dan begrijp ik ook wel dat die voor en na foto's zo van elkaar verschillen.

Eerst op de foto, leuk. zie linkerfoto. Melde dat ik al met de CG methode bezig was en geen proteïne nodig had. Vervolgens ging ze mij knippen, echt heel wat anders dan bij een kapperszaak, Pluk voor pluk. Daarna de wasbak in en vroeg nog wat ze gebruikte maar was me niet helemaal duidelijk. Moest mijn haar wel met koud water wassen, zij deed het met lauwwarm water.

Toen begon het styling proces... ze liet zien hoe ze het deed, een klein beetje gel in je handpalmen en vervolgens pluk voor pluk aanbrengen. Ze draaide ook de plukken, wat een werk. Dat ging ik thuis echt niet doen alhoewel ze melde dat het erg belangrijk is hoe je het in je haar aanbrengt, dat zou het beste resultaat opleveren. 

Ze deed bij mij de Aunt Jackie's Don't Shrink Gelin mijn haar... Ik had er nog nooit van gehoord, maar dacht zal wel goed zijn. 

Vervolgens werd de diffuser gebruikt en het eindresultaat was daar, zie onderstaande voor en na foto. Dat was even een verschil.. happy :)

Maaaaar binnen no-time had ik een hoofd vol pluis en geen krul meer te bekennen.

Zie onderstaande foto.

Gelijk de ingrediënten opgezocht van de gel, en ja hoor, zat proteïne in. 

Pffff nou was dan ook weer duidelijk.

Heb de krullenkapster gemeld wat het resultaat nu was en dat dit te danken was aan de gel want die bevatte proteïne. Volgens mij had ik duidelijk gezegd dat ik geen proteïne in mijn haar moest. In elk geval niet iets wat erin bleef zitten.

Haar reactie was nog mooier

"Oh jammer, dacht dat hier geen proteïne in zat, maar ja je kan ook gevoelig zijn voor echt alles............"   :( :(:(

Conclusie. Daar ga ik nooit meer heen. Meld overal dat ze verstand heeft van de CG Methode, nou duidelijk niet. Als je niet eens weet wat voor producten je in iemands haar smeert. En dan ook nog zo'n reactie geven....

Hoop dat ze inmiddels iets wijzer is geworden.

En natuurlijk, niet elke krullenkapper zal zo zijn, ga ik niet vanuit. Want er zijn wel degelijk positieve ervaringen met krullenkappers, maar wilde mijn ervaring toch met jullie delen.

Laat je vooral niet weerhouden, zoek naar reviews van de krullenkapper waar je heen wilt, dan krijg je al een beter beeld wat je te wachten staat. Bovenal vind ik, als jij jezelf krullenkapper noemt, wees dan ook op de hoogte van de ins en outs van de CG methode.

Dan pas ben je een echte krullenkapper.

***********************************************************************************************************************************************

Krullenkapper ervaring, deel 2 (november 2019)

Op een training kwam ik de eigenaresse tegen van ControlledChaos (nu Curls Control). Zij vertelde wat ze deed; ze leiden kappers op om met de CC1 methode krullen te knippen en behandelen. Ze hebben ook hun eigen productlijn welke helaas niet CG is, en ze knippen particulieren in hun prachtige salon in Velp.

Ik vertelde mijn 1e traumatische ervaring en liet me overhalen om het een tweede kans te geven. Op een zaterdag ben ik in de auto gestapt en naar Velp gereden.

Ik had mijn haar 2 dagen daarvoor nog laten verven, uitgroei grijzen haren en de rest van het haar donkerder laten verven,  en er daarna niks meer aan gedaan, en zo kwam ik aan in Velp.

 

De CC1 methode

Wat is hun techniek?
Door middel van een bepaalde afdeling en omdat zij verticaal knippen in plaats van horizontaal, creëren zij direct een mooie volume en lucht in je krullen zodat je krullen weer kunnen dansen en vrij bewegen.

 

Hoe ging het proces?

Ze komen met een vragenlijst aan, omdat zij je krullen willen leren begrijpen, waar o.a. wordt gevraagd:

  • Wat hebben je krullen nodig qua verzorging
  • Welke producten gebruik je nu?
  • Hoe draag jij je krullen
  • Waar loop je tegenaan
  • Sport je veel zodat jij je haren vast kunt dragen (i.v.m. korte bovenlengte)
  • Wat verwacht je van je krullen

Vervolgens worden er 10 tot 15 plukken haar geanalyseerd, hoe het krult, waar het krult. Dit doen ze door het plukje haar nat te sprayen, water gemengd met een klein beetje moisturizer.

Daarna wordt er met je doorgenomen wat voor model je zou willen, hoeveel er af zou kunnen/moeten.

Ze knippen droog de gewenste lengte zodat het nooit te kort wordt.

In de wasbak werd ik behandeld met een sulfaatvrije shampoo, dit deden ze 2 keer om het goed schoon te maken. Met een hoofdhuid scrub werden de laatste resten van build-up en vuil verwijderd.

Met een moisture in mijn haar zijn ze begonnen te knippen, nadat ze mijn haren goed hadden doorgekamd.. En ja er werd echt geknipt, lang en zorgvuldig. Heel wat anders dan een plukje pakken, een stukje eraf knippen en klaar. Hier werd met zorg een model ingeknipt.

In de spoelbak werd de moisture er weer uitgespoeld. Daarna moest ik met kletsnat haar voorover buigen  en werden de producten in mijn haren gecrunshed. Daar waren ze minstens 5 minuten mee bezig, gebeurde dus heel zorgvuldig.

Hierna mocht ik gaan relaxen, ik lekker horizontaal liggend, zo hebben ze mijn krullen helemaal droog geföhnd. 

Eindelijk mocht ik dan het resultaat zien, wow wow wow dat was even een verandering :).

Na mijn ervaring van de eerste keer, dat ik met krullen de salon uitging, en binnen en uur een kop vol stro had, moest ik dit natuurlijk ook aankijken. 

In mijn auto gestapt en anderhalf uur later thuis was ik benieuwd, en ja hoor het zat nog helemaal oké!

De volgende dag ook nog, en de dag erna ook.. Heb het alleen een beetje nat gesprayd en klein beetje CG gel erin gedaan. De dag erna weer overgestapt op CG, Clarifying Shampoo, Masker, Gel en het zat helemaal top. Het model is super, krullen zijn inderdaad luchtig en veerkrachtig.

Ondanks dat ze niet werken met CG producten, wie weet in de toekomst, kan ik je in elk geval het knippen en de behandeling aanraden. Prijs is € 65,00 voor kort/schouderlengte haar hoe ze het daarvoor doen is mij een raadsel want ze zijn echt wel 2 uur met je bezig. Ze zitten op een industrieterrein, gratis parkeren en genoeg parkeergelegenheid.

ControlledChaos is veranderd in Curls Control.