• Lorem ipsum

Tips voor krullend haar: Veel gemaakte CG fouten

 

❌ Geen masker gebruiken

Gebruik 1x per week een masker, deep conditioner, dit geeft extra moisture/voeding aan je krullen

 

❌ Je haar kammen als het droog is

Hiermee krijg je veel haarverlies en breekt het sneller!

 

❌ Niet je haar maandelijks grondig schoonmaken

Met een clarifying shampoo eens per maand haal je al het vuil en build-up uit je haar en zorgt ervoor dat je haar weer helemaal schoon wordt. Producten worden weer beter opgenomen en hersteld de kruldefinitie

 

❌ Een normale handdoek gebruiken om je haar te drogen

Ervaar het verschil met een microvezelhanddoek of een t-shirt. Je voorkomt hiermee pluis en haarbreuk.

 

❌ Niet genoeg product gebruiken

Dit houdt in dat jij alle haren moet bedekken met product, verdeel het in je haar en kam het daarna grondig door. Anders heb je kans op een combinatie van gedefinieerde krullen en plukken met minder krul en meer pluis.

 

❌ Teveel product gebruiken

Teveel product gebruiken vanaf je hoofdhuid moet je dus niet doen. Begin het product aan te brengen op een paar centimeter vanaf je hoofdhuid en zorg dat je het goed verdeelt zodat niet de ene helft meer product heeft dan de andere helft van je haar. Als je fijn haar hebt is het sowieso niet handig om veel product te gebruiken, dit kan verzwaren, met als resultaat uitgezakte krullen.

 

❌Je haar aanraken als het nat is

Je creëert extra pluis als jij tijdens het drogen, aan de lucht of middels een diffuser, teveel aan je haar zit te plukken. Dit wil je niet. Doe dit dus, hoe moeilijk het ook is, alleen als het compleet droog is.