The all in 1 shop for your curls with only CG friendly products!

CG Producten, de online shop met unieke merken, en alle info over de CG methode

Eerst iets over mezelf, mijn naam is Jacquelina en al ruim 25 jaar zelfstandig ondernemer. In de loop van de jaren heb ik diverse bedrijven gehad, overgenomen, opgestart en verkocht. Dit waren bedrijven in diverse segmenten. Aangezien ik geen vakidioot ben, maakte het voor mij niet uit wat voor bedrijf het was, de uitdaging was om van niets iets te maken.. dat ging niet altijd goed kan ik je vertellen, maar... dat is het risico van ondernemerschap. Als ik ergens een uitdaging in zag en dacht dat is leuk om te gaan beginnen, dan deed ik dat.. zo dus ook met CG Producten.nl. Gestart eind juni 2019.

Ook ik heb krullen;

Van donkere krullen....naar blonde krullen naar .........bijna geen krul meer

dit was de start van mijn zoektocht om te voorkomen dat ik over een paar jaar geen haar meer op mijn    hoofd zou hebben..

 

Spullen voor krullen kopen

Misschien herken je het wel, voordat ik begon met de CG Methode, ik wist überhaupt niet van het bestaan af, kocht ik als een kip zonder kop spullen voor krullen. Dan weer dat en dan weer zo.. maar ik wist me nergens aan te binden want naar mijn idee was het niks, of kwam weer iets tegen en moest en zou dat gaan proberen..

In juni 2018, ben ik me gaan verdiepen in de CG Methode. Ik kwam op Facebook een pagina  tegen die ging over de Curly Girl methode. Nooit van gehoord maar ik heb me bij de groep aangemeld en mocht lid worden..

 

De Curly Girl methode

Maar wat een informatie ik daar tegen kwam.. het was een complete studie voor me om alles te snappen, maar ik denk dat dit voor velen geldt. Na een dag me helemaal te hebben verdiept in de CG Methode, vele berichten had gelezen, ben ik begonnen met de haartest, want daar begint het wel mee als je de juiste producten voor je haar wilt hebben. Jeetje, wat een gedoe.. maar uiteindelijk ben ik hier op uitgekomen'

Krultype 2a, 2b

Dichtheid Medium (dun haar maar wel veel)

Haardensiteit Fijn (voelde bijna geen haar)

Porositeit Hoog (voelde de schubben goed, haar was na 2 uur droog, en ja had last van veel klitten)

Elasticiteit Laag, ik hoefde geen liniaal of een berekening te maken, want het ik hoefde er maar even aan te trekken en pats.. doormidden.

Conclusie: Producten zonder proteïne kopen. Maar wat dan?? Oke gelukkig had deze Facebook pagina ook een lijst met producten staan met en zonder proteïne, erg handig. dus ging ik op zoek en kocht natuurlijk zoveel mogelijk goedkope producten.

 

Producten voor krullen

De final wash Europrofit van Kruidvat, dat was niet zo moeilijk. Masker van Novex, Co-wash van K3 conditioner, Leave-in van Novex, Taft Gel van Wella. Shampoo van Shea Moisture, Raw Shea Butter Moisture Retention.

In het kort, na een paar weken verdween de Taft Gel, mijn haar ging hier heel vreemd van doen, de shampoo ging ook de prullenbak in (want hé ik hoefde helemaal mijn haar niet te shampooën), de leave-in heb ik vervangen door Kinky Curly Knot Today  (was wat lichter) en begonnen met lijnzaadgel te maken. Dat was ook geen succes, hoeveel ik ook in mijn haar deed, het deed niks.. dus de Kinky Curly Curling Custard aangeschaft en deze heb ik nog steeds.. De K3 conditioner heb ik na 8 maanden ook vervangen door een duurder merk, As I Am Detangling Conditioner, wat een verschil was dat.. en zo ben ik dus ook steeds aan het proberen en zoeken, en kan je vertellen dat ik de holy grail nog steeds niet heb gevonden naar mijn idee. Ik ben ook wel het type om alles uit te proberen.. maar daar later meer over.

 

De zoektocht naar informatie en producten.

Tijdens het jaar dat ik de CG Methode volgde miste ik iets.. info kon je op diverse Facebook pagina's vinden, producten kon je wel bij X vinden en het andere weer niet.. En altijd maar checken of het CG was.

Ik miste bij vele het gebruik en de ingrediënten. Sommige webshops hebben totaal geen info bij het product staan. Was het wel of niet met proteïne, terug naar de lijst op Facebook... pff.

Toen kwam het idee, waarom niet alles in 1 webshop, met ALLEEN maar CG vriendelijke producten, zodat je niet in de verleiding komt om niet CG vriendelijke producten te kopen. Met daarbij alle info over de CG methode, zodat je niet van het ene scherm naar het andere hoeft, en daarbij ook nog onderverdeeld in proteïne en proteïne vrije producten. Lekker makkelijk toch?

 

En CG Producten was geboren.

Ik ben een webshop die in een niche markt zit, dacht ik, want zag ineens enkele online shops die hetzelfde idee hadden gehad.

Dus volgende uitdaging; Hoe ga ik me onderscheiden van alle andere shops en wie zijn mijn klanten?

Mijn klanten zijn diegene die starten of al zijn begonnen met de CG methode en die het fijn vinden om niet te hoeven shoppen van de ene winkel naar de andere, van de ene FB pagina naar de andere voor informatie. Die gaan voor het gemak, de service en de bereikbaarheid voor vragen. En niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

De doelgroep wordt dan niet zo groot, als je uitgaat van de laatste regel :) We blijven Hollanders.

Om van een shop zoals deze te kunnen leven moet er toch echt onderscheidt zijn en dat probeer ik te bereiken door samenwerkingen aan te gaan met bedrijven in het buitenland, die een geweldig product hebben, uiteraard CG vriendelijk, maar deze nog niet in Nederland hebben gelanceerd. Tot nu toe is dat al aardig gelukt en we gaan door......! Vergeet niet dat er heel veel tijd en geld in gaat zitten om een webshop goed in de markt te zetten. 

 

Wat wil CG producten zijn?

-klantvriendelijk

-duidelijke uitleg over de CG methode

-service gericht

-korte communicatielijnen

-unieke merken

-variatie in producten

Kortom: Een complete webshop waar je (bijna) alles kunt vinden voor je krullen.

Uiteraard ben ik niet naïef en weet dat er shops zullen volgen...

Maar.... CG Producten zal voorlopen in marketing en dat is voorlopen in de markt!

 

Geschreven op 01-07-2019

 


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »