• Lorem ipsum

CG Methode: Help, waar begin ik?

Voordat je begint met de CG-methode: vergeet niet de eenmalige final-wash te doen.


Stap 1:
 
Doe een final wash, met een sulfatenshampoo, om de siliconen en andere slechte build-up uit je haar te wassen. De shampoo moet sulfaten bevatten, maar het mag geen siliconen of minerale olie bevatten. Geschikte goedkope shampoos voor een final wash (dus eenmalig gebruik!) zijn:

  • Shampoo met sulfaten (final wash)
  • Diverse (huismerk) shampoos zijn geschikt, kijk goed of er geen slechte ingrediënten inzitten, maar WEL sulfaten. BV: Kruidvat eigen merk Daily Mild Shampoo of Jumbo Elke dag shampoo
  • Als je echt niks in huis hebt kun je overwegen om Dreft te gebruiken

Stap 2:
Vanaf nu gebruik je alleen nog maar CG-vriendelijke producten! 
Als je dat niet doet heb je weer een sulfatenshampoo nodig om de siliconen/build-up te kunnen verwijderen, en dat beschadigt en droogt je haar uit (Stap 1 Final Wash).

Het is aan te raden, als jij je haar verft of laat verven, daarna weer de Final Wash te gebruiken of je haar te wassen met een Clarifying Shampoo om alle foute ingrediënten uit je haar te halen. Zie het wasschema hieronder, klik op de afbeeling om te downloaden.

Samengevat:
Iedereen moet voor zijn/haar eigen haar zelf ontdekken wat wel en niet werkt. Het ene product werkt voor de ene super, maar voor de ander kan het resultaat tegenvallen. Wij kunnen je alleen de basiskennis geven over de CG methode. Op basis van je haareigenschappen heb je al een aantal tips in de bestanden kunnen lezen die je kan toepassen in je haar routine, maar de rest moet je zelf moeten ontdekken door simpelweg gewoon verschillende producten, combinaties en methodes uit te testen.

Begin gewoon ergens mee, zolang het maar CG-vriendelijke producten zijn. Koop langzaam andere producten, om te kijken welke het beste voor jou werken.

In dit artikel lees je hoe je kunt testen met de producten.

BELANGRIJKE TIP:
Neem niet zomaar het advies aan dat je krijgt van een winkelverkoper of kapper. De CG methode is niet heel erg bekend en meestal worden er producten geadviseerd waarvan ze zeggen dat het ‘schone/natuurlijke/goede’ producten zijn, maar meestal blijken er toch siliconen, minerale oliën of wat dan ook in te zitten.

In dit artikel kun je lezen wat de afkortingen zoals SOTC betekenen.


wasschema Curly Girl methode