Home » De CG Methode » Help waar begin ik

HELP, WAAR BEGIN IK?!

Waarom zijn siliconen, sulfaten e.d. slecht? Wat is CG? Hoe moet ik beginnen? Waar let ik op bij het kopen van producten? Waar koop ik het?

Volg onderstaande stappen,

STAP 1: Lees het artikel Wat is de Curly Girl methode?

STAP 2: Bepaal je haareigenschappen middels de haartest.

STAP 3: Koop je haarproducten

Voordat je begint met de CG-methode: vergeet niet de eenmalige final-wash te doen, zie stap 4

STAP 4: Doe een final wash, met een sulfatenshampoo, om de siliconen en andere slechte buildup uit je haar te wassen. De shampoo moet sulfaten bevatten, maar het mag geen siliconen of minerale olie bevatten. Geschikte goedkope shampoos voor een final wash (dus eenmalig gebruik!) zijn:

· Europrofit shampoo (helaas uit het assortiment)

· Andrelon Natuurlijk Puur shampoo

· Diverse (huismerk)shampoo’s zijn geschikt, kijk goed of er geen slechte ingrediënten inzitten, maar WEL sulfaten

· Als je echt niks in huis hebt kun je overwegen om Dreft te gebruiken

STAP 5: Vanaf nu gebruik je alleen nog maar CG-vriendelijke producten! 
Als je dat niet doet heb je weer een sulfatenshampoo nodig om de siliconen/buildup te kunnen verwijderen, en dat beschadigt en droogt je haar uit (Stap 4 Final Wash).

Het is aan te raden, als jij je haar verft of laat verven, daarna weer de Final Wash of je haar te wassen met een Clarifying Shampoo om alle foute ingrediënten uit je haar te halen.

Zie wasschema hiernaast.

SAMENGEVAT:

Iedereen moet voor zijn/haar eigen haar zelf ontdekken wat wel en niet werkt. Het ene product werkt voor de ene super, maar voor de ander kan het resultaat tegenvallen. Wij kunnen je alleen de basiskennis geven over de CG methode. Op basis van je haareigenschappen heb je al een aantal tips in de bestanden kunnen lezen die je kan toepassen in je haar routine, maar de rest zul je zelf moeten ontdekken door simpelweg gewoon verschillende producten, combinaties en methodes uit te testen. Begin gewoon ergens mee, zolang het maar CG-vriendelijke producten zijn. Koop langzaam andere producten, om te kijken welke het beste voor jou werken.

BELANGRIJKE TIP: Neem niet zomaar het advies aan dat je krijgt van een winkelverkoper of kapper. De CG methode is niet heel erg bekend en meestal worden er producten geadviseerd waarvan ze zeggen dat het ‘schone/natuurlijke/goede’ producten zijn, maar meestal blijken er toch siliconen, minerale oliën of wat dan ook in te zitten.

Dit is een standaard wasschema. Je kunt het beste je hier de eerste tijd aan houden als je net begint. In de loop van de tijd kun jij je wasschema aanpassen aan datgene waar je krullen goed op reageren. Bijvoorbeeld geen co-wash maar shampoo en conditioner gebruiken. Ook vinden sommigen het prettig om niet telkens een leave-in te gebruiken, kan het haar verzwaren. Ook het masker kun je na verloop van tijd niet meer wekelijks maar bijvoorbeeld maandelijks doen. Aan jouw de vrijheid om hierin wat te experimenteren maar doe dat pas als je haar al gewend is aan de CG methode.