• De plek voor alle informatie rondom de CurlyGirl methode
  • Een van de grootste CG producten assortimenten
  • Orders hoger dan €45,- worden gratis verzonden.
  • Meer dan 15.000 tevreden klanten!
  • Trustpilot

    03-01-2021

    Hydratatie of Moisture, wat is het verschil?

    Er wordt vaak verteld dat je krullen hydratatie en vocht (moisture) nodig heeft, maar vraag jij je wel eens af wat het verschil is? 

    Op deze reis zal je worden blootgesteld aan een geheel nieuwe woordenschat over haar! We horen verschillende terminologie, maar begrijpen niet altijd de betekenis en toepassing op onze haar situatie. "Hydratatie" en "Moisture" zijn termen die je hoort en ziet op de etiketten van haarproducten voor krullend haar, maar de meesten houden hiervan maar weten niet helemaal wat het verschil is.

    Laten we deze voorwaarden opsplitsen, zodat we ze als een aparte stap in je haarverzorgingsroutine kunnen herkennen.

    Vaak horen en gebruiken we de termen "hydratatie" en "moisture" door elkaar. Hoewel dit vergelijkbare concepten zijn, zijn ze in werkelijkheid meer van elkaar afhankelijk (je kunt het ene niet zonder het andere hebben) dan uitwisselbaar (hetzelfde concept, andere naam). Om te begrijpen hoe hydratatie en vocht hand in hand werken, moeten we kijken naar de meerdere lagen waaruit ons haar bestaat. Menselijk haar bestaat uit drie lagen:

    De Medulla - binnenste, diepste laag haar (tenzij je microscopische oogballen hebt, kun je deze laag niet zien);

    De Cortex - middelste laag, bedekt de medulla (deze laag geeft ons haarkleur, dikte en haartextuur); en

    De haarschubben (Cuticle) - buitenste, dunste laag haar (deze laag beschermt de andere lagen).

    Als we het hebben over hydratatie, hebben we het over de interne haarlagen; terwijl vocht op de buitenste laag van het haar van toepassing is.

    Dus, hoe krijg je eigenlijk hydratatie in de binnenste lagen haar? Denk aan dit concept op dezelfde manier als je denkt aan het intern voeden van je fysieke lichaam ... wat je in je lichaam stopt, speelt de grootste rol bij het bereiken en behouden van een optimale gezondheid (de meeste persoonlijke trainers zullen je vertellen, dieet is ongeveer 70% van de gezondheid strijd, de resterende 30% is het gevolg van fysieke activiteit). Dat betekent dat de grootste factoren voor het hebben van goed gehydrateerd haar, een gezond voedingspatroon en voldoende waterinname zijn.

    Oké, dus hoe optimaliseren we haarvocht? Als het haar nat is, gaan de haarschubben open en kunnen voedingsstoffen en vitamines onder de haarschubben komen en in de binnenste haarlagen worden opgenomen. Dit is waar de 30% binnenkomt - de kwaliteit (en pH) van haarproducten doen ertoe! Een hoogwaardige hydraterende shampoo en conditioner wordt geabsorbeerd onder het niveau van de haarschubben en de Cortex om het haar tot in de diepste lagen te voeden.

    Er is nog een kritieke stap in het maximaliseren van hydratatie en vocht - het afdichten van de haarschacht. Het gebruik van een kwaliteitsolie is essentieel voor het afdichten van hydratatie in de binnenste lagen en het hydrateren van de buitenste laag haar. Olie maakt je haarschubben glad (denk aan het sluiten van de gordijnen van je ramen) en verzegelt het haar om maximale opname van voedingsstoffen in de binnenste lagen mogelijk te maken. Je kunt het ene niet hebben zonder het andere ... je haar intern voeden zonder de haarschubben te verzegelen, geeft je geen optimale haargezondheid en vice versa.