Trustpilot

15-12-2020

Géén GEL cast?

Een goede gel-cast is een wenselijke eigenschap om krullen te beschermen tegen pluis en externe factoren zoals vochtigheid, wind, hitte enz. tijdens het drogen. Cast bepaalt niet hoe goed een gel blijft zitten, dus als je resultaten goed zijn, zelfs zonder cast, is er geen reden om je druk te maken. 

Hier zijn 8 redenen waarom je mogelijk geen gel-cast krijgt

1. Je gel heeft niet genoeg filmvormende ingrediënten. Filmvormende ingrediënten zoals polymeren en bevochtigers doen precies dat - een film / cast rond de haren vormen.

2. Je hebt een heel olieachtig product onder de gel aangebracht. Gels hechten het beste op schoon haar.

3. Je hebt teveel van een product onder de gel aangebracht. Gels hechten het beste op schoon haar.

4. Je haar beweegt veel tijdens het drogen. Voor bijvoorbeeld het wrijven op je bank of kussen. Of je stapt in een winderige dag met nat haar. Cast kan alleen worden gevormd als het haar ongestoord blijft. Diffusen in plaats van drogen aan de lucht helpt. Maar als je geen tijd hebt om te diffusen totdat het volledig droog is, is de gemakkelijkste manier om te diffusen totdat er een cast is gevormd en de rest aan de lucht te laten drogen.

5. Je haar heeft build-up of is te geconditioneerd. Gels hechten het beste op schoon haar (hetzelfde principe als punt 2 en 3). Clarify met een goede zuiverende shampoo.

6. Je gebruikt niet genoeg gel. Een beetje vanzelfsprekend denk ik.

7. Je plopt te lang. Te lang ploppen kan naast het water ook een deel van de gel absorberen. Ongeveer 20 minuten ploppen werkt het beste, afhankelijk van je haartype..

8. Je haar is zeiknat terwijl je gel aanbrengt. Ik heb dit punt als laatste genoemd omdat styling op zeiknat haar de beste pluiscontrole geeft. Dus ik zou hier alleen rekening mee houden als je bedreven bent in het stylen van je haar en weet hoe je ermee kunt experimenteren. Knijp gewoon een beetje water uit je haren voordat je de gel aanbrengt.