• De plek voor alle informatie rondom de CurlyGirl methode
  • Een van de grootste CG producten assortimenten
  • Orders hoger dan €45,- worden gratis verzonden.
  • Meer dan 15.000 tevreden klanten!
  • Trustpilot

    16-02-2021

    Analyseren van ingrediënten

    1. Analyseer de ingrediënten met de isitcg.com

    De eerste stap ... weet welke ingrediënten in de producten zitten die je gebruikt. Dat is waar www.isitcg.com erg handig voor is. Deze “app” splitst alle ingrediënten in je producten op door ze in categorieën te plaatsen. Zo kun je zien of er in je routine gemeenschappelijke noemers zijn. Misschien zag je haar er niet zo goed uit, en nadat je al je producten door de app hebt gehaald, merk je dat veel van hen bv kokos bevatten - dit kan een boosdoener zijn. Enkele veel voorkomende ingrediënten die problemen kunnen veroorzaken, zijn kokosnoot, aloë, proteïne, glycerine, sheaboter, polyquats, enz.

     

    1. Gebruik dezelfde producten gedurende langere tijd

    Een goede manier om te weten hoe je haar op een product of ingrediënt reageert, is door die producten gedurende een langere periode steeds opnieuw te gebruiken. Het is heel goed mogelijk om een ​​product een of twee keer te gebruiken en goede resultaten te behalen, maar als je gedurende langere tijd consistente resultaten krijgt, is het zeer waarschijnlijk dat die ingrediënten consequent voor je haar zullen werken.

    Het is goed om op te merken dat haar kieskeurig kan zijn en dat producten gewoon niet meer werken of dat het weer kan veranderen en dat het tijd is om dingen te veranderen. Stel je veranderd je was- en stylingroutine, maar houd dezelfde stylingsproducten. En als je een nieuw product probeert en je resultaten in de war raken ... kun je de ingrediënten vergelijken met je favoriete producten en kijken of er iets afwijkt.

     

    1. Voeg proteïne druppels toe

    Het toevoegen van proteïne druppels aan een proteïne-vrije conditioner, of aan je gel,  is een geweldige manier om te bepalen of je haar van proteïne houdt of niet.

    Probeer eerst een wasbeurt zonder de proteïne druppels. Probeer op de volgende wasdag de proteïne vu toe te voegen aan je conditioner. Meng een kleine hoeveelheid van de druppels met de conditioner in de palm van je hand en conditioneer zoals gewoonlijk. Vergelijk nu je resultaten, als je haar opfrist bij de tweede wasbeurt, dan weet je dat je haar van proteïne houdt. Als het plat valt, stug aanvoelt of er pluizig uitziet, is proteïne waarschijnlijk niet je beste vriend op dit moment. Het beste effect krijg je door de druppels toe te voegen aan je stylingsproduct. Om te testen, doe 1 zijde met de druppels, en andere zijde zonder de druppels. Analyseer het verschil.

     

    1. ... vallen en opstaan

    In deze reis met krullend haar is het vallen en opstaan ​​en met tijd en geduld zul je een trend gaan zien van wat wel en niet werkt voor je haar. Soms kunnen al dan niet leuke voorvallen dit proces helpen te versnellen.

    Ik was bijvoorbeeld super enthousiast om een ​​nieuwe productlijn te proberen. Ik dacht zeker dat dit geweldig zou worden, maar helaas had ik de slechtste resultaten ooit. Ik was zo teleurgesteld! Ik heb het opnieuw geprobeerd ... dezelfde resultaten. Ik dacht bij mezelf, wat gebeurt hier?!?!?

    Dus ik controleerde de ingrediënten en elk product had aloë vera als een van de eerste twee ingrediënten en wauw! Ik had geen idee dat mijn haar niet van aloë vera hield. Dus ik begon het aloë vera uit mijn routine te verwijderen en je begrijpt het ... mijn haar begon terug te springen en ik had weer goede resultaten!


    1. Gebruik een haardagboek om je resultaten bij te houden

    Er zijn verschillende haarapps beschikbaar waarmee jij je haarresultaten kunt volgen. Je kunt op de wasdag foto's maken van je haar en de producten die je gebruikt registreren. Hierdoor kun je terugkijken op je resultaten en eenvoudig zien welke producten / ingrediënten de beste resultaten hebben opgeleverd. Hair Days is een app die je zou kunnen gebruiken. Je kunt dit ook eenvoudig doen met de camera van de telefoon en de foto-app door een bijschrift aan je foto's toe te voegen met de details van je wasdag.

    Dus hier is het... 5 eenvoudige manieren om je te helpen begrijpen welke ingrediënten werken en niet werken voor je haar. Ik hoop dat deze tips je helpen tijdens je reis met krullend haar.